HOEVEELHEID:

4 personen

CATEGORIE:

Hoofdgerecht

KEUKEN:

Mediterraan

INGREDIËNTEN
14 blaadjes salie
200 gram ricotta
4 grote, dikke kipfilets
8 plakjes gedroogde, rauwe ham (Parmaham, serranoham)
8 takjes tijm
olijfolie peper en zout

Instructies

Hak de salie, op één blaadje per kipfilet na, fijn. Meng onder de ricotta met flink wat peper en zout.

Snijd de kipfilets langs de zijkant in. Snijd zo diep mogelijk en leg de filets open. Let er op dat je ze niet helemaal doorsnijdt.

Leg twee plakjes rauwe ham overlappend naast elkaar. Leg één blaadjes salie in het midden en daar de opengesneden kipfilet op. Bestrooi het vlees met wat peper en zout. Vul vervolgens met een flinke lepel ricotta.

Wikkel de rauwe ham rond de kipfilet zodat deze terug dichtgaat en de ricotta netjes in het vlees blijft.

Doe een flinke scheut olijfolie in een braadslee en leg er de kipfilets netjes in. Leg op elke filet een tweetal takjes tijm. Schuif in een voorverwarmde oven (200°) en laat een ruim half uur garen.

Controleer of de kip voldoende stevig aanvoelt en dus gaar is. Serveer naar wens met frietjes, pasta, rijst… en gestoofde of knapperige groenten. Met deze gevulde kipfilets kan je werkelijk alle kanten uit.

Eet smakelijk en proost!

Als drank bevelen wij hierbij aan, alleen verkrijgbaar in de winkel.

Chateau de L’Eclair Beaujolais
9,95

Tenuta Fontecaima Rosato
9,95

Chianti Cantina di Montalcino
7,95