HOEVEELHEID:

4 personen

CATEGORIE:

Hoofdgerecht

KEUKEN:

Nederland

INGREDIËNTEN
600 gram entrecôte
500 gram spaghetti
500 gram verse spinazie gespoeld
2 dl witte wijn
1 dl room
150 gram roomkaas met peper
35 gram groene pepertjes uitgelekt
cognac of whisky
boter
peper en zout

Instructies

Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Kook ondertussen de groene peperbolletjes twee of drie keer kort in een bodempje water. Zo wordt de smaak wat fijner. Laat uitlekken.

Breng de spaghetti aan de kook in gezouten water volgens de instructies op de verpakking.

Smelt ondertussen een klontje boter in een ruime braadpan en schroei de entrecôte kort langs beide kanten dicht. Houd warm onder wat aluminiumfolie.

Giet het gebruikte braadvet weg en laat de groene peperbolletjes even bakken. Voeg een flinke scheut cognac (of whisky) toe en roer alle aanbakseltjes los. Flambeer de pan of laat de alcohol rustig verdampen.

Blus met de witte wijn en laat even inkoken. Voeg vervolgens de room en roomkaas toe. Roer los en laat rustig inkoken tot een stevig sausje. Voeg dan de spinazie in delen toe en laat kort garen zodat de spinazie fris, stevig en groen blijft.

Laat de spaghetti uitlekken en roer door het pittige roomsausje met spinazie. Snijd daarnaast de entrecôte in plakjes van een dikke centimeter.

Schep op elk bord een flinke portie spaghetti en schik er enkele plakjes vlees op. Kruid het vlees af met nog wat peper en zout. Smakelijk!

Als drank bevelen wij hierbij aan, alleen verkrijgbaar in de winkel.

Capitoul Les Terasses Grenache, Syrah
7,95

Caligo Rosso Verona
7,95

Porta Da Calado
6,95