Strathearn single cask wisky, 

Strathearn is een kleinschalige distilleerderij gelegen in het gebied Perthshire in de Highlands van Schotland. Het heeft een jaarlijkse productie van zo’n 30.000 flessen whisky, gin en rum. Het is waarschijnlijk de kleinste distilleerderij van Schotland.

Strathearn gebruikt de oude gerstsoort “Maris Otter” voor hun whisky. Het distilleren gebeurd langzaam, batch voor batch in twee koperen stills. Het lageren van de whisky vindt voornamelijk plaats in eiken vaten van 40 en 100 liter waardoor de whisky een uniek karakter krijgt.

Strathearn is momenteel bezig om de gin en rum productie te verplaatsen waardoor men de productie van de whisky verder kan uitbreiden.

De Bodega is vanaf 6 oktober 2018 de importeur van Strathearn geworden en heeft beslag kunnen leggen op een vat whisky die speciaal voor de bodega gebotteld is. Uit dit vat zijn slechts 76 flessen gebotteld.

De whisky is gedistilleerd op 16 december 2013 en gebotteld op 28 augustus 2018. Het heeft gerijpt op American Oak medium char en is op vatsterkte gebotteld met een alcoholpercentage van 58,5%.

KLIK HIER OM TE BESTELLEN