• Sibona Grappa Riserva Botti da Madeira is gemaakt van Moscato druiven uit wijngaarden rondom de heuvelachtige Barolo streek. Deze grappa wordt eerst op eikenhout gerijpt, om vervolgens nog twee jaar te rijpen op Madeira wijnvaten, afkomstig uit het gelijknamige (Portugese) eiland.  

    De Sibona Grappa Riserva Botti da Madeira heeft een aangename geur met tonen van perzik, sinaasappelmarmelade, eikenhout en onderliggende bloemigheid. Deze grappa heeft een volle, complexe smaak met een fijne afdronk. 

  • Sibona Grappa Riserva Botti da Rum wordt gemaakt van de druiven Dolcetto, Barbera, en Nebbiolo uit de wijngaarden rondom de Barolo streek. De grappa krijgt een houtopvoeding van twee jaar, waarna het overgebracht wordt geselecteerde rumvaten afkomstig uit het Caribisch gebied. Sibona Grappa Riserva Botti da Rum heeft mooie geuren van tabak, koffie, kruiden en zoetig fruit. In de mond erg aangenaam, harmonieus en vol. De afdronk is lang en rond met een vleugje vanille van het hout.
  • Sibona Grappa Riserva Botti da Sauternes is een grappa van de Antica Distilleria Sibona S.p.A., een van de oudste Italiaanse grappa distilleerderijen, uit de Piëmonte. De Riserva Botti da Sauternes is een uniek product vanwege de samenstelling van de druiven Moscato en Brachetto. Na distillatie volgt een rustperiode van twee jaar op eikenhouten vat. Na die tijd wordt de grappa overgebracht naar eiken vaten afkomstig in Sauternes, wereldwijd bekend vanwege de dessertwijnen. Hier rijpt de grappa nog twee jaar alvorens op fles gaat.
  • Sibona Grappa Riserva Botti da Sherry wordt gemaakt van Barbera druiven, waarna het distillaat twee jaar rust op eikenhouten vat. Na die tijd wordt de grappa nogmaals voor twee jaar overgebracht naar Sherry vaten, afkomstig uit Jerez, Spanje. 

    Deze grappa heeft mooie geuren van rozijnen, hazelnoot en kruidige nuances. In de mond vol en complex met een subtiel zoetje afkomstig uit het hout. 

  • Sibona Grappa Riserva Botti da Tennessee Whisky wordt gemaakt van Nebbiolo druiven afkomstig uit de Barolo streek. De grappa krijgt een dubbele houtrijping. Eerst op eikenhouten vat, gevolgd door een rijping op speciaal geselecteerde Tennessee whiskey vaten. 

    De geur van deze grappa is vol en warm, met noten van geroosterde mout, vanille en zoethout. De smaak is krachtig en rond met tonen van vanille, sinaasappel en onderliggende kruidigheid.

Ga naar de bovenkant