• Verspreid over de glooiende hellingen van Salles d-Angles liggen de wijngaarden van cognachuis Méry Melrose. Daar produceren organische cognac, wijn en pinaeu. Door de liefde die zij stoppen in hun wijngaarden in de Grande Champagne-Cru produceren zij prachtige producten. Een jonge cognac gerijpt in Franse Limousin eikenvat. Daardoor spat het van karakter vol tonen van bloesem en fruit en delicate aroma's van kruiden uit de eikenhouten vaten. Deze cognac heeft mooie rondheid en een gladde textuur.
  • Verspreid over de glooiende heuvels van Salles d-Angles liggen de wijngaarden van cognachuis Méry Melrose. Daar produceren organische cognac, wijn en pinaeu. Door de liefde die zij stoppen in hun wijngaarden in de Grande Champagne-Cru produceren zij prachtige producten. De VSOP van Méry Melrose heeft noten van vanille en rijp fruit met merkwaardige eikachtige tonen van toffee en fudge. Kruidig, krachtig maar toch elegant. De afdronk is lang met een concentratie van fruitige aroma's.
  • Verspreid over de glooiende heuvels van Salles d-Angles liggen de wijngaarden van cognachuis Méry Melrose. Daar produceren organische cognac, wijn en pinaeu. Door de liefde die zij stoppen in hun wijngaarden in de Grande Champagne-Cru produceren zij prachtige producten. Buitengewone intense tonen van pruim en sinaasappel. Gevolgd door zachte, kruidige tonen van vanille. Mooi rond en fluweelachtig met tonen van vers fruit, rijpe bessen en kruiden.
  • Verspreid over de glooiende heuvels van Salles d-Angles liggen de wijngaarden van cognachuis Méry Melrose. Daar produceren organische cognac, wijn en pinaeu. Door de liefde die zij stoppen in hun wijngaarden in de Grande Champagne-Cru produceren zij prachtige producten. De XO Cognac is gerijpt in zowel oude als nieuwe Franse eikenvaten. Dat zorgt voor de onderscheidende smaak ontwikkeling waar goed gerijpte cognac om bekend staat. Tonen van vers tabak, leer, vanille en hazelnoot in geur en lichte zoetheid in smaak van vijg en druif.
  • Verspreid over de glooiende heuvels van Salles d-Angles liggen de wijngaarden van cognachuis Méry Melrose. Daar produceren organische cognac, wijn en pinaeu. Door de liefde die zij stoppen in hun wijngaarden in de Grande Champagne-Cru produceren zij prachtige producten. De Pinaeu des Charantes van Méry Melrose is gemaakt van Merlot en Cabernet Sauvignon druiven. De Pinaeu heeft gelegen in eikenhouten vat. Fruitig en uitbundig in smaak.
  • Big Peat

     42,95

    Douglas Laing Big Peat is een heerlijke volle 'peated whisky'. Whisky van gerenomeerde namen is gebruikt om deze blend samen te stellen; onder andere Caol Ila, Bowmore, Ardbeg en Port Ellen. Neus: turf, chocolade, koffie, cederhout, walnoten en amandelen. Verder tinten van kaneel en olieachtige rook. Smaak: flinke rook, vers gras, pinda, specerijen en turf. De afdronk is vrij kort met meer gras en rook in smaak.

  • Glengoyne 10YO

     39,95

    De Glengoyne 10 years Single Malt is zoet in de neus, met aroma's van toffee en popcorn en heeft de smaak van groene appels, specerijen, mokka en met een hint van zoete drop en noten. De afdronk is zoet en moutig. De perfecte klassieker voor een ontmoeting met de Glengoyne range.

  • Glengoyne 12YO

     44,95
    De 12yo is gerijpt op een mix van first-fill sherryvaten, refill sherryvaten en first-fill bourbon-okshoofden, hetgeen een primeur is voor de distilleerderij. Hoewel de invloed van sherry daardoor mogelijk minder is, is deze nog steeds aanwezig.
  • Deze whisky is op vatsterkte afgevuld, daarmee is deze verder niet verdund met water. Hiermee behoudt de whisky zijn prachtige smaak. Proefnotitie: Kleur: Amber. Neus: Moutig met appeltaart, perzik, vanille, nootmuskaat en witte chocolade. Smaak: Boterachtige toffee en popcorn. Banaan, zacht eiken en fruit. Finish: Lange afdronk van zomerfruit, koekjes en kiwi.
  • Glengoyne 18YO

     114,95
    Door het gebruik van first-fill en refill sherryvaten voor de rijping, krijgt de whisky subtiele tonen van sherry. Dit begint al in de geur waar gedroogde fruitschillen de boventoon voeren, dit gaat gepaard met honing en vanille met een subtiel zoetje van marsepein. De fruitschillen komen ook in de smaak en afdronk terug, dan ook met de tonen van butterscotch, koffie en walnoten. In de afdronk gaat het fruit gepaard met mout en karamel.

    Elke nieuwe slok is er één met nieuwe ontdekkingen.

  • Smokehead Single Malt is een rijke zware peated whisky met een intense smaak, sterk beïnvloed door turf en zeewier. De smaak is fruitig en intens, je herkent sherry, jodium, toffee, rook en zeezout gecombineerd met een delicaat zoetje. Een zeer krachtige whisky voor de ervaren whiskydrinker. Drink hem puur of met een druppeltje water, de geur en smaak komen dan nog beter tot hun recht.
  • Smokehead High Voltage is een prachtige whisky uit de Islay regio. Bekend om de intense rooksmaak die je in de geur direct tegemoetkomt. Naast de rokerige smaak is de whisky ietwat vettig, zacht en romig met tonen van citrus, noten en de zilte zeelucht. Dit exemplaar is nog intenser dan de Smokehead Single Malt en een echt plezier voor de liefhebber van rokerige whisky's.
  • De rokerige krachtpatser Smokehead Rum Rebel heeft een prachtige finish ondergaan op rumvaten. Deze Schotse whisky heeft liggen rijpen op Amerikaanse eikenhouten vaten met een finish op rum vaten. Daardoor komen de geuren van gekarameliseerde ananas en zoete marshmallows tegemoet, evenals het bekende turfaroma. Deze whisky heeft een vettige smaak met toetsen van rook met honing en citroen.
  • Loch Lomond Original Single Malt wordt zorgvuldig gerijpt, voordat deze, voor een perfecte harmonie van smaak en aroma, samengaat met de fijnste eiken vaten. Het resultaat is een elegante soepele en volle whisky die bijzonder makkelijk te drinken is. Een Single Malt whisky met een onderscheidend karakter met hints van rook en turf.
  • De Loch Lomond Single Grain Peated is een geturfde single grain whisky van de Loch Lomond distilleerderij. Deze Highlands grain is licht geturfd. Kruidig in de neus en met een pittig rokerige smaak.
  • Deze voortreffelijke 12 jaar oude single malt heeft een fruitig karakter met perzik en peer, een zoete vanille laag en de hints van turf en rook van een karakteristieke Loch Lomond whisky. Rijping heeft plaatsgevonden in drie verschillende vatsoorten - een bourbon, een refill en een opnieuw gebrand vat.
  • 'Inch' betekent eiland en 'Murrin' betekent gras, oftewel het grassige eiland. Het is wel passend dat "the grassy isle" zijn naam leent aan deze prachtige 12 jaar oude single malt. Uniek als het eiland zelf met grassige tonen en bloemige hints van peer, crème caramel, zacht fruit, vanille en fudge. Gerijpt in drie soorten vaten, namelijk: bourbon, refill en recharred. Deze whisky's worden vervolgens met elkaar verenigd en in balans gebracht op een manier die alleen bekend is bij onze Master Distiller Bill White. Non-chill gefilterd, zodat de natuurlijke kenmerken van de whisky's blijven bestaan.
  • Tamdhu 12YO

     52,95

    Tamdhu 12 years is onderdeel van het kernassortiment van deze Speyside distilleerderij. De volledige rijping vindt plaats op Oloroso sherryvaten met als gevolg dat verfijnde, gezoete karaktereigenschappen op te merken zijn in de whisky. Neus: fruit, rozijnen, eiken en kruiden. Smaak: sherry, fruit en zoetigheden. Afdronk: lang en fruitig

  • Tamdhu 15YO

     89,95

    Tamdhu 15 years is een echte Speyside single malt whisky. De volledige rijping vindt plaats op Oloroso sherryvaten en dit proef je terug in de whisky.

    Deze whisky heeft een vol en levendig profiel waarin fruit, zoetigheden en noten op te merken zijn.

  • Tamdhu Cask Strength Batch 5 is de vijfde uitgave van hun speciale edities. Deze vijfde uitgave wordt uitsluitend op individueel uitgezochte eikenhouten sherryvaten gerijpt, waarna de whisky zonder filtering, zonder toegevoegde kleurstoffen en met een hoog alcoholgehalte wordt gebotteld. Elke batch uniek, hierdoor kan elke batch iets in stijl en alcoholpercentage variëren. In Batch 5 van deze serie van Tamdhu is zoals in de gehele serie het volle en krachtige karakter waarin een duidelijke sherry-invloed naar voren komt zeer goed op te merken. Lagen aan zoetigheden, citrus en eiken komen tot leven naar mate de tijd in het glas vordert.
  • Glen Scotia Double Cask is een klassieke Campbeltown malt met een geweldige history van whisky maken sinds 1832. De whisky wordt afgewerkt in een combinatie van nieuwe bourbon vaten, met na een tijdje Pedro Ximenez sherry vaten. De combinatie vormt deze opmerkelijke malt whisky. Met een perfecte balans van volle kruidige vruchten, onder een laag van de kenmerkende zeenevel en de vanille achtige eiken finish waar Glen Scotia beroemd om is.
  • Een uitzonderlijke Single Malt whisky gerijpt in speciaal geselecteerde vaten die het ware karakter van een 15-jarige Campbeltown Malt whisky laten zien. De whisky wordt voorzichtig gerijpt in de mooiste Amerikaanse vaten voordat ze gebotteld wordt. De kenmerkende neus heeft hints van vanille eiken, verweven met de subtiele tonen van zeenevel en kruidige aromatische vruchten.
  • Voor de Glen Scotia Victoriana wordt het vat gekozen om zijn unieke karakter en uitzonderlijke rijpheid. Het resultaat van de finish in diep gebrande eikenvaten, is een uitzonderlijk soepele Single Malt Whisky, met geur en smaak in perfecte harmonie. Gebotteld op de traditionele manier rechtstreeks uit het vat en zonder filtratie waardoor de subtiele hout en vanille aroma's versterkt worden door een vol kruidige fruitaroma en een mild rokerige smaak.
  • Sibona Grappa Moscato is een grappa van de Antica Distilleria Sibona S.p.A., een van de oudste Italiaanse grappa distilleerderijen, uit de Piëmonte. Deze grappa variant wordt gemaakt van de Moscato d'Asti die groeien op wijngaarden vlak buiten Barolo. Na de oogst worden de druiven direct naar de distilleerderij gebracht om daar geperst en uiteindelijk gedistilleerd te worden in koperen ketels. Deze volle grappa heeft duidelijke de aroma's van verse Moscato druiven, subtiel eikenhout en bloemen op de achtergrond.  Rijke en delicate smaken van vers fruit met een zachte afdronk.
  • Sibona Grappa Barolo is een grappa van de Antica Distilleria Sibona S.p.A., een van de oudste Italiaanse grappa distilleerderijen, uit de Piëmonte. Deze grappa variant is gemaakt van Nebbiolo druiven afkomstig uit het Barolo gebied. De druiven worden bij binnenkomst gelijk geperst en gedestilleerd. Het distillaat rijpt uiteindelijk in eikenhouten vaten wat zorgt voor een rijkere geur en smaak zorgt. De Sibona Grappa di Barolo heeft een intense aroma van druiven, gedroogd fruit en kruidige ondertonen. De smaak is complex met tonen van hout en heeft een ronde afdronk.
  • Sibona Grappa di Nebbiolo is een grappa van de Antica Distilleria Sibona S.p.A., een van de oudste Italiaanse grappa distilleerderijen, uit de Piëmonte. Deze grappa variant wordt gemaakt van de Nebbiolo druif, die zorgvuldig geselecteerd worden en handmatig  geoogst. Bij binnenkomst worden de druiven direct geperst en het sap gedistilleerd. Deze grappa wordt niet gerijpt op vat zodat het distillaat een pure smaak behoudt. Sibona Grappa di Nebbiolo heeft een bloemig karakter met donker fruit. Na de zuivere volle smaak volgt een lange afdronk.
  • Sibona Grappa Riserva Botti da Rum wordt gemaakt van de druiven Dolcetto, Barbera, en Nebbiolo uit de wijngaarden rondom de Barolo streek. De grappa krijgt een houtopvoeding van twee jaar, waarna het overgebracht wordt geselecteerde rumvaten afkomstig uit het Caribisch gebied. Sibona Grappa Riserva Botti da Rum heeft mooie geuren van tabak, koffie, kruiden en zoetig fruit. In de mond erg aangenaam, harmonieus en vol. De afdronk is lang en rond met een vleugje vanille van het hout.
  • Sibona Grappa Riserva Botti da Madeira is gemaakt van Moscato druiven uit wijngaarden rondom de heuvelachtige Barolo streek. Deze grappa wordt eerst op eikenhout gerijpt, om vervolgens nog twee jaar te rijpen op Madeira wijnvaten, afkomstig uit het gelijknamige (Portugese) eiland.  

    De Sibona Grappa Riserva Botti da Madeira heeft een aangename geur met tonen van perzik, sinaasappelmarmelade, eikenhout en onderliggende bloemigheid. Deze grappa heeft een volle, complexe smaak met een fijne afdronk. 

  • Sibona Grappa Riserva Botti da Tennessee Whisky wordt gemaakt van Nebbiolo druiven afkomstig uit de Barolo streek. De grappa krijgt een dubbele houtrijping. Eerst op eikenhouten vat, gevolgd door een rijping op speciaal geselecteerde Tennessee whiskey vaten. 

    De geur van deze grappa is vol en warm, met noten van geroosterde mout, vanille en zoethout. De smaak is krachtig en rond met tonen van vanille, sinaasappel en onderliggende kruidigheid.

  • Sibona Grappa Riserva Botti da Sherry wordt gemaakt van Barbera druiven, waarna het distillaat twee jaar rust op eikenhouten vat. Na die tijd wordt de grappa nogmaals voor twee jaar overgebracht naar Sherry vaten, afkomstig uit Jerez, Spanje. 

    Deze grappa heeft mooie geuren van rozijnen, hazelnoot en kruidige nuances. In de mond vol en complex met een subtiel zoetje afkomstig uit het hout. 

  • Gammel Dansk Bitter Dram is een bijzondere en bekende bitter uit Denemarken en werd daar voor het eerst in 1964 geproduceerd en drie jaar later verkocht. Gammel Dansk bevat meer dan 20 speciale en geheime kruiden die deze drank speciaal maken. Het kenmerk van een authentieke bittere dram in Denemarken is wilde lijsterbes.
  • Fernet Branca is een bitter van de grootste bitter producent in Italië. Deze bekende bitter is authentiek van smaak en wordt al vijf generaties geproduceerd aan de hand van het originele eeuwenoude recept. Net als bij vele bitter producenten is het recept geheim waardoor het gissen blijft naar de exacte ingrediënten. Wel is bekend dat Fernet Branca minimaal uit 40 kruiden en specerijen wordt gemaakt die afkomstig zijn van 4 verschillende continenten. Al deze kruiden zorgen samen voor de heerlijke smaak die ontstaat na rijping in de historische kelders van het bedrijf!
  • Cynar Artisjokbitter is een unieke bitter op smaak gebracht met artisjokken. Daarnaast bevat Cynar Bitter uiteraard ook nog meerdere ingrediënten waaronder 13 verschillende kruiden. Cynar Bitter is zowel als aperitief of digestief te drinken en heeft een donkerbruine kleur omringd door bitterzoete aroma’s.
  • Becherovka 70cl is een heerlijke drank die vervaardigd is door middel van bron water, alcohol, suiker en een groot scala aan kruiden. De Tsjechische drank staat bekend om zijn verfijnde smaak en bitterzoete invloeden. Drink Becherovka puur of met een beetje ijs. De drank kan ook gebruikt worden om te mixen.
  • Amaro Montenegro is een eerbetoon aan de prachtige prinses Helen van Montenegro. Het drankje kent intense botanische aroma’s van sinaasappelen, verse koriander, rode kersen en komkommer. De drank heeft een zoet begin, snel gevolgd door een mild bittere smaak met notities van tangerine en mandarijnen. De prachtig heldere kleur en de delicate textuur maken het tot een erg veelzijdig drankje. Puur of met ijs, in de mix of voor cocktails, met Amaro Montenegro zit je altijd goed!
  • Onze eigen botteling: "Secret Orkney" is een 12 jaar oude whisky met een krachtig volzachte smaak. Op de achtergrond proef je een lichte kruidigheid en een heel subtiel rokertje. Deze gelimiteerde whisky heeft een oplage van 108 flessen.
  • Don Papa Small Batch Rum vindt zijn herkomst in de Filipijnen. De rum wordt in kleine batches geproduceerd op basis van suikerriet uit eigen land. Doordat de rijping plaatsvindt op eikenvat zijn er lagen aan zoetigheden en kruiden aanwezig in de rum.  
  • Don Papa Small Batch Rum vindt zijn herkomst in de Filipijnen. Deze experimentele rum wordt in kleine batches geproduceerd op basis van suikerriet uit eigen land. Na de distillatie vindt een meerjarige rijping op eikenvat plaats. Vanille staat bij deze variant van Don Papa centraal in geur en smaak. Daarnaast heeft de rum levendige toetsen van sappig fruit, zoetigheden en een vleugje eiken.
  • Don Papa Small Batch Rum vindt zijn herkomst in de Filipijnen. De rum wordt in kleine batches geproduceerd op basis van suikerriet uit eigen land. De Don Papa Masskara is geïnspireerd door het Filipijnse festival "Masskara" dat jaarlijks in oktober gevierd wordt. De rum wordt op smaak gebracht door calamansi, honing en siling labuyo. Calamansi geeft de rum tonen van citrus, de honing voegt de zoetigheid toe en siling labuyo is een Filipijnse peper wat de nodige warmte meegeeft. De rum is uiteindelijk gebalanceerd soepel, zoet en friszuur met hints van kruiden.
  • Appleton Reserve Blend wordt vervaardigd uit ruim twintig rum distillaten met gemiddelde rijpingsduur van zes jaar. Daardoor wordt dit een rijke en bijzonder aangename rum: heerlijk vol, zoet en licht kruidig van smaak.  

Titel

Ga naar de bovenkant